vrijdag 25 september 2015

Waarom vegan 'the new sexy' is


De tijd dat je als vegan gezien werd als rare snijboon met vreemde voedingsvoorkeuren lijkt voorgoed voorbij. Maar van 'vreemde geitenwollen sok' naar ' the new sexy' is wel een hele grote stap. Hieronder de verklaringen voor deze bijzondere transformatie. Een blog met een knipoog!


Fascinerende trendsetters
Hippe mensen worden vaak als fascinerend, cool en sexy gezien. En laat je nu als veganist (zeker in ons Kikkerlandje) tot de groep 'innovators'  behoren als het om voeding gaat (er zijn immers minder dan 0,5 % vegans in Nederland). In wereldsteden als New York en Berlijn zijn de plantaardige Latte Macchiato's inmiddels bijna overal te bestellen. En heerlijke vegan gerechten op een menukaart? Eerder regel dan uitzondering (juist in die leuke trendy tentjes). Mocht je nog niet overtuigd zijn, lees dan mijn blog over Vegan Heaven Berlijn of de blog van De Groene Meisjes over hun verblijf in New York.

Slank, fit en gezond
In het algemeen kun je wel stellen dat je van een plantaardig voedingspatroon slanker, fitter en gezonder wordt. Vooral fit en gezond worden universeel als aantrekkelijk (dus sexy!) benoemd, los van cultuur. Een fysieke uiting hiervan is bijvoorbeeld een gladde, gave huid. Door het eten van veel groente en fruit krijg je veel vezels, vitamines en mineralen binnen en eet je minder ongezonde dingen. Dit samen heeft van binnenuit weer een positief effect op je huid (meer lezen hierover? In mijn blog over Plantaardige Mooimakers vind je wat voorbeelden).

Een krachtige persoonlijkheid
De meeste mensen die kiezen voor een vegan lifestyle doen dit vanuit een sterke overtuiging. Krachtige persoonlijkheden die ergens 100% voor gaan staan en zich niet snel van de wijs laten brengen. Een rondje Google laat ons al snel zien dat het hebben van een sterke persoonlijkheid door de andere sexe vaak wordt gezien als superaantrekkelijk. Iemand die weet wat hij/zij wil en daar helemaal voor gaat klinkt voor velen als muziek in de oren. Ubersexy dus!

Eten en verleiding
Volgens flirtcoach Esther Popelier horen eten en verleiding bij elkaar. Lekker en puur eten bereiden voor de ander is de ultieme vorm van aandacht. De meeste vegans en vegetariërs die ik ken zijn erg geïnteresseerd in lekker en goed eten (foodporn!) en zullen er alles aan doen om die specifieke vorm van interesse over te brengen op de ander. Sexier kan dus bijna niet!  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten